Mistä on kyse?

Oulun yliopiston, Oulun Ammattikorkeakoulun ja Centria-ammattikorkeakoulun ilmainen, modulaarinen verkkokurssikokonaisuus ammattimaisesta dronelennätyksestä.

Dronelennättäminen ammattina?

Suomalainen teollisuus ja tutkimus tarvitsevat nopeasti uusia ammattitasoisia dronekuskeja. Sovelluksia löytyy useilta aloilta, kuten seuranta ja havainnointi, jätteiden käsittely, maatalous, logistiikka, älyliikenne, energiasektori ja rakentaminen.

Droneja lennättääkseen pitää operaattorin hallita usein erilaisia kamera- ja mittalaiteteknologioita sekä niiden tuottaman datan analysointi. Tämä vaatii korkeakoulutasoista teknista osaamista muun muassa langattomasta tiedonsiirrosta ja tilastotieteestä. Lisäksi droneihin liittyvä lainsäädäntö pitää tuntea väärinkäytösten ja korvausvaatimusten välttämiseksi.

Kenelle?

Dronemaster soveltuu sinulle, jos sinulla on harrastus- opiskelu- tai  työtaustaa tekniikasta ja kiinnostusta droneihin.

Miksi juuri Dronemaster?

Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkakoulu ja Centria-ammattikorkeakoulu ovat kokeneita huipputason teknisen koulutuksen tarjoajia. Näiden toimijoiden yhteistyössä syntyy kattava ja käytännössä hyödyllinen kurssi.

Pelkän dronelentämisen lisäksi kurssilla opitaan teolliseen lennättämiseen liittyvien mittalaitteiden käyttö, droneihin liittyvä lainsäädäntö ja datan analysointi. Kurssin sisällön suunnittelussa on konsultoitu suomalaisia droneyrityksiä ja tutkimusryhmiä. Saamasi osaaminen on siis kokonaisvaltaista ja yritysten arvostamaa.

Keitä kouluttajat ovat?

Kouluttajat ovat osallistuvien korkeakoulujen henkilökuntaa.

Mitä kurssilla opitaan?

Dronemasterin jälkeen osaat lentää dronea teollisuuskäytössä. Käytännössä tämä tarkoittaa kykyä reagoida nopeasti ja oikein tilanteisiin, joita lentotehtävissä tulee vastaan.

Kurssin sisältö ei ole vielä julkista, mutta se tulee olemaan Suomen kattavimpia dronevalmennuksia.

Esitietovaatimukset

Esitietovaatimuksena Traficomin verkkoteoriakoe https://www.droneinfo.fi/fi/rekisteroityminen-ja-teoriakoe

Missä?

Kurssin, tarkemmat yksityiskohdat ovat tulossa syksyllä 2021.

Milloin?

Kurssi käynnistyy vuoden 2021 lopulla.

Miten pääsen mukaan?

Ilmoittautumisohjeet julkaistaan syksyllä 2021.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin pidämme sinut ajan tasalla.

Yhteystietojasi pääsevät käsittelemään vain Dronemasteri-hankkeen tiimin jäsenet. Niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille tai käytetä muuhun kuin Dronemaster-hankkeesta viestimiseen. Tietoja säilytetään niin kauan kuin Dronemaster-hanke on aktiivinen.

Lisätietoa droneista