Tervetuloa opiskelemaan drone lennättämistä verkkokurssilla!

Mistä on kyse?

Oulun yliopiston, Oulun Ammattikorkeakoulun ja Centria-ammattikorkeakoulun ilmainen, modulaarinen englanninkielinen verkkokurssikokonaisuus ammattimaisesta dronelennätyksestä.

Dronelennättäminen ammattina?

Suomalainen teollisuus ja tutkimus tarvitsevat nopeasti uusia ammattitasoisia dronekuskeja. Sovelluksia löytyy useilta aloilta, kuten seuranta ja havainnointi, jätteiden käsittely, maatalous, logistiikka, älyliikenne, energiasektori ja rakentaminen.

Droneja lennättääkseen pitää operaattorin hallita usein erilaisia kamera- ja mittalaiteteknologioita sekä niiden tuottaman datan analysointi. Tämä vaatii korkeakoulutasoista teknista osaamista muun muassa langattomasta tiedonsiirrosta ja tilastotieteestä. Lisäksi droneihin liittyvä lainsäädäntö pitää tuntea väärinkäytösten ja korvausvaatimusten välttämiseksi.

Kenelle?

Dronemaster soveltuu sinulle, jos sinulla on harrastus- opiskelu- tai  työtaustaa tekniikasta ja kiinnostusta droneihin. Esitietovaatimuksia ei pilotointivaiheessa vaadita.

PILOT2-koulutuksen sisältö?

Käynnissä on PILOT2 toteutus, jossa kurssia on kehitetty PILOT1 saadun palautteen perusteella. Nyt opiskelijoille on avoinna viimeistelty englanninkielinen moduli Modern UAS Technoologies, Miehittämättömien ilma-alusten modernit teknologiat, joka perehdyttää mm. seuraaviin asioihin:

  • Aerodynamiikan ja mekaniikan perusteet
  • Miehittämättömien ilma-aluksien mekaaniset komponentit.
  • Tehtäväkohtaiset mittalaitteet.
  • Droneoperoinnin ja lennätyksen perusteet.

Opiskelijoilla on aikaa 18.11.2022 asti suorittaa moduli.

Esitietovaatimukset

Ei esitietovaatimuksia.

Kurssin pilotointi on päättynyt. Ilmoitamme, kun valmis kurssi avataan opiskeluun.

Lisätietoa droneista