Robotit ja tekoäly hyviä renkejä – ei isäntiä

Dronemaster hankkeen vastaava johtaja Juha Röning Oulun yliopistosta piti mielenkiintoisen esityksen Oulun Tiedekeskus Tietomaassa 26.9.2021 aiheena ”Robotit ja tekoäly hyviä renkejä – ei isäntiä”.

Tapahtuman kuvauksesta: Professori Juha Röning on rakentanut ja tutkinut robotteja jo viidellä vuosikymmenellä eli 1980-luvulta alkaen. Hän pystyy rikkomaan niihin ja tekoälyyn liittyvät väärät mielikuvat. Robotit eivät valloita maailmaa mutta niitä tullaan käyttämään yhä enemmän mitä mielikuvituksellisimmissa tarkoituksissa. Robotiikka tarvitsee tekoälyä ja hyötyy yhteistyöstä tekoälyn kanssa. Röning näyttää meille esimerkkejä niin lentävistä laitteista kuin maalla liikkuvista itsenäisistä roboteista. Esityksen yhteydessä on mahdollista keskustella myös kyberturvallisuudesta ja tietoturva-asioista.